Wat moet je vragen aan je bruidsfotograaf?

Want alleen een goed portfolio telt niet.


Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Dus jullie zijn op zoek gegaan naar een fotograaf, videograaf, locatie, noem het maar op. Maar waar moet je nou aan denken bij het zoeken van jouw trouwfotograaf? Welke vragen moet je stellen om de juiste partij te vinden? Spoiler: Laat je niet misleiden door een goed portfolio.


Smaak.

Want daar valt niet over te twisten.


Allereerst is het belangrijk dat je iets ziet wat je mooi vind. Daar kan niemand je mee helpen, dat is enorm persoonlijk. Maar vind je dit over 10 of 25 jaar, ook nog mooi? Is de foto enorm goed of is de edit van de foto gewoon iets wat je aanspreekt? Ga je voor super fashionable of klassiek? Foto's die het goed doen op Instagram, of eerlijke, echte emoties? Wil je wild gaan en in de avond nog even het zwembad in? Of liever een fotograaf die zich enorm mengt tussen de gasten en geen moment mist en wat je volledig kan loslaten.


Een hele galerij bekijken.

daar komt de aap uit de mouw.


Vraag eens of je een hele galerij mag bekijken. Het is super makkelijk om je allerbeste foto's te laten zien. Tuurlijk, daar zijn wij ook trots op. Maar een hele galerij doorkijken is veel beter. Je weet dan hoe de fotograaf op een hele dag presteert. Vraag ook eens hoe lang een fotograaf nodig heeft voor een shoot. Want we kennen fotografen die maken de mooiste foto's, maar die zijn minimaal 3 uur per dag bezig met shooten. Wij vinden dat erg lang, je trouwt met elkaar maar jouw gasten zijn minstens zo belangrijk. Side note: De dag vliegt voorbij, wil je echt alleen maar foto's maken of ook met je gasten borrelen?


Back ups.

Een foutje is snel gemaakt.


Wij maken op de gehele dag door back ups van onze camera's. We hebben er ook een blog over geschreven.. Wij schieten met meerdere camera's en in elke camera gaan twee SD kaarten. Daarnaast maken we een back up op de computer en op een SSD, een hele snelle harde schrijf. Die gaat in Niels zijn broekzak en de laptop maakt, als we internet hebben, gelijk een back up in de cloud. Zo garanderen wij dat mochten we van de boot vallen of onze camera gepikt worden, we alsnog met jullie foto's thuis kunnen komen. Dus vraag eens: Hoe garandeer jij dat mijn foto's geleverd gaan worden?


Klik met de fotograaf.

Shine and rise or hide and seek.


En dan misschien wel het allerbelangrijkste. Heb je een klik met de fotograaf? Wil je deze fotograaf tussen jouw zorgvuldig gekozen daggasten of past zijn of haar persoonlijkheid daar goed tussen. Wil je een fotograaf op teenslippers en hawai-shirt of een fotograaf die netjes gekleed aankomt. Wij zijn van mening door ons te blenden tussen jullie gasten, wij nog betere foto's kunnen gaan maken omdat mensen zich op hen gemak voelen.


Levertijd en albums.

snel en goed of traag en slecht.


Wij leveren standaard binnen 6 weken de foto's af. Wij hebben ook binnen 24 uur een preview, we kunnen zelfs al de avond zelf foto's laten zien op een TV scherm of beamer zodat jullie avondgasten ook feeling hebben bij jullie trouwdag! Maar hoe belangrijk is dit? Wij vinden het belangrijk dat jullie snel kunnen nagenieten van jullie trouwdag. Je zit op een wolkje en het is heel zuur om maanden te moeten wachten op je trouwfoto's. Wij zitten ook veel meer in de flow enkele weken na de bruiloft en weten nog veel beter welke momenten belangrijk waren. Als wij foto's nabewerken, maanden na jullie bruiloft, zitten we minder in die flow..


Dus.. We hopen dat je met bovenstaande aan de slag kan gaan om de juiste partij te vinden! Een goede fotograaf, daar heb je jaren plezier van! Een dure bruidstaart is leuk, maar na een week weet je niet meer hoe deze smaakte en hoe die er uit zag.. Gelukkig heb je dan nog de foto's... 😉